Биотоник

 

 

"БИОТОНИК" ЕООД е българската компания, която си е поставила амбициозната задачата да се бори със стреса, който е един от бичовете в 21 век. Екипа на Биотоник се състои от опитни български фармаколози, обединили знание и усилия, за да създават иновативни продукти за хората страдащи от стрес, неврози, депресии и безсъние, които да отговарят на изискванията на съвременната наука.

Изключителен по своята ефикасност точно в борбата със стреса, неврозите и безсънието, е уникалният билков екстракт "А-Я" създаден от фирма "БИОТОНИК" ЕООД . За първи път български специалисти приложиха билката „Блатен тъжник” (Filipendula ulmaria) като анти-стресово средство. Нови научни данни потвърждават, че билката действа два пъти по-силно от валерианата. Спокойно може да се каже че това вълшебно растение се преоткрива отново за съвременната медицина.

 

През последните пет години ние фокусирахме нашите усилия единствено върху продукта "А-Я". Усъвършенствахме го, проучихме чуждия опит в областта. Изказваме най-сърдечни благодарности на всички колеги, за сътрудничеството и помощта, която ни оказаха. Благодарности също така и на българските лекари, които ни сътрудничиха и приложиха продукта върху своите пациенти. Така ние получихме обратна връзка и доказателство за качествата на "А-Я". Най-голямото удовлетворение за нас са десетките хиляди пациенти, които ни се довериха и ни повярваха.

Продуктът е без консерванти, оцветители  и химични добавки, 100% природен. "А-Я" действа по нов интелигентен начин, от една страна успокоява пренатоварената нервна система, а от друга стимулира синтеза на серотонин (хормона на радостта).

Според учените именно ниските нива на този хормон в мозъка са една от причините за проблемите в Централната Нервна Система. Това определение е записано преди повече от 40 години. Следователно психо-социалната сфера и социалното благополучие са в равна степен определящи човек да води здрав и пълноценен живот.

 

Нашите възгледи

Медицината и на Изток, и на Запад е единодушна:

Човекът е не само организъм със своя структура и физиологични функции, но и личност с определени психо-волеви характеристики и емоционален живот.

И от тук идва необходимостта човешката личност да се разглежда в биологично, психологично и социално единство. Само в този комплексен поглед може адекватно да се оценява човешкото здраве.

 

Според Световната здравна организация /СЗО/ формулата за здравето изглежда така:

"Състояние на пълно физическо, психическо и социално благополучие, а не само отсъствие на болест или физически дефекти".

 

България е  благословена на лечебни растения. Благоприятното географско положение и климат дават възможност на родните билки да се развиват отлично и да притежават изключително висока концентрация на биологично-активни вещества. България се нарежда на трето място в света и на първо в Европа по растително богатство. До този момент у нас са известни повече от 3800 вида лекарствени растения. Дали ние умеем да ценим даровете на природата, които са ни предоставени така щедро? Както природата е създала болестите, така е създала и лечебни растения, за да се борим с тях. Ние сме убедени че тези наши природни дадености и приоритети ще допринесат за още по-доброто развитие и обогатяване на европейското семейство в близко бъдеще. Но за тази цел ще са нужни още много усилия за да се изгради стабилен мост между науката и бизнеса.