Хранителен режим

Сладолед срещу стрес

 

Сладоледът намалява безсънието и се бори със стреса. До този извод са стигнали специалисти от американския Институт по биомолекулярна химия.

Продължение...

Здравословни рецепти

 

 

СМУТИ

Какво представлява смути? Това е гъста напитка, най-често приготвена с блендер или пасатор съдържаща предимно плодове, зеленчуков сок, кисело мляко ядково мляко и др. Обиквовено смутито се състои от база – основен продукт течност, плодове или зеленчуци може да се добави пожелание и лед.

Продължение...

Препоръчителни храни

 

1. Аспержи

Фолиевата киселина, която се крие в този интересeн зеленчук, ще ви помогне да задържите за по – дълго доброто си настроение. Когато сте в стрес, тялото ви отделя хормони, влияещи на настроението ви. Всяка една храна, която съдържа витамини от групата B и минерали като фолиева киселина, помага за образуването на хормона серотонин, “виновник” за доброто настроение.

 

2. Телешко

Цинкът, желязото и витамините от група В в телешкото ще подобрят настроението ви. Месото е изключително вкусно и богато на хранителни вещества.

 

 

Продължение...

Хранителен режим при стрес

 

Основното правило е да се избягват храни, които ще накарат тялото и ума ви да се почувстват едновременно много добре, и в същото време много зле, като алкохол, кофеин, захар.

 

 

 

 

 

 

 

Например похапването на нещо сладко, когато сме нервни, вдига кръвната захар много бързо и след миг тя спада също толкова бързо, което ни вкарва в енергийна дупка.

 

Продължение...