Вълшебен дар от природата

 

Как да въздействаме върху псориазис, акне, стрии? Какаовото масло е отлично слънцезащитно стредство – коментираното студено пресовано масло прави ефикасен филтър за UV-лъчите, хидратира и предпазва от изсушаване, съдейства за създаването на красив шоколадов тен, при това – предпазвайки кожата от изгаряне. Обработената с какаово масло кожа става по-мека и еластична; то е ефективно средство в борба с преждевременното стареене на кожата и появата на пигментни петна и бръчки.

 

Продължение...

Опасни ли са сънотворните?

Ще прозвучи шокиращо, но е истина: стресът днес е най-масовата епидемия, която преследва човечеството. Недостигът на време, пренапрежението, страхът от утрешния ден са в основата на функционалните смущения на централна нервна система.

Продължение...

Пробиотици

 

Пробиотик произлиза от гръцките думи про и био, което означава за живота! Може би ви звучи странно, но бороят и видът на микроорганизмите (микрофлората), които обитават долната част на нашата храносмилателна система имат съществено отношение  за здравословното ни състояние. Те оказват влияние и върху способността на храносмилателната ни система да функционира правилно и да усвоява по-добре хранителните вещества.

Продължение...

Как ни въздейства смяната на сезоните?

Оптимизмът и радостта укрепват здравето дори в напреднала възраст. Ново изследване на холандски учени, проведено сред хора от различни възрасти, някои от тях наблюдавани в продължение на 15 години, потвърждават по категоричен начин, че тези, които живеят с оптимистични нагласи се радват на добро здраве и живеят по-дълго.

Продължение...

Как ни въздействат електоуредите?

 

 

Знаем ли какви опасности за здравето крият елекроуредите, които ни заобикалят?  Всички електроуреди климатици, микровълнови печки, компютри, джиесеми, телевизори, устройства за безжичен интернет излъчват електромагнитни вълни.

Продължение...

Безсънието предизвиква хипертония!

Хроничното безсъние е опасно за здравето.То е сериозен рисков фактор за развитие на хипертонична болест. До този извод са стигнали японски и американски учени.

Продължение...

Есенна депресия

И четирите годишни времена имат своя чар и неповторима красота, особено ако си на планина или на море. Само че повечето от нас за съжаление се намират в забързани, задъхващи се от прах и мръсотия градове, където красотата на сезоните се прокрадва едва забележимо само в малкото оцелели градинки.

Продължение...

Опасни ли са лекарствата за нерви?

Лекарствата променят психиката ! То този извод са стигнали екип учени от Япония. Оказва се, че даже безобидните, на пръв поглед билкови таблетки могат да не окажат най-доброто влияние на нашето поведение и самочувствие, особено ако сме зад волана.

Продължение...

За и против антидепресантите

 

Годишно в света хората употребяват антидепресанти за 13 милиарда долара - и над 80% от зашеметяващата сума се пада на така наречените SSRI (селективни инхибитори на обратното поемане на серотонина), каквито са например Прозак, Паксил и Золофт.

Продължение...

Блатният тъжник стимулира хормона на радостта

Една от най-ценните български билки е „Блатен тъжник”. Специалистите я нареждат в топ 5 като качества, но за съжаление хората не знаят почти нищо за нея. Няма друго лечебно растение с по-високо съдържание на естествени салицилати. Още в средновековието билката Блатен тъжник се е считала за превъзходно лечебно средство.

Продължение...

Световната здравна организация алармира

Най-новото изследване на Световната здравна организация (СЗО)- твърди, че България е сред лидерите в Европа по психични заболявания. Всеки пети българин има проблеми от душевно естество.

Продължение...

Как да победим безсънието?

Добрият сън ни зарежда с енергия и здраве. Но за да спим добре, е необходимо тялото ни да бъде достатъчно изморено, а умът ни - спокоен. За съжаление, най-често става обратното. Обездвижени, превъзбудени от напрегнатия ден, ние лягаме в малките часове с проблемите си и ставаме с тях.

Продължение...

Депресията е наречена чумата на 21 век

 

Депресията е преди всичко болест на душата. Проявява се в изключително негативни чувства към себе си и натрупване на автоцензурирани мисли. Всеки втори българин страда от заболявания, свързани със стрес, тревожни състояния и депресии.

Продължение...

Безсънието води до депресия

Швейцарски специалисти доказаха връзката между хроничното недоспиване и увеличаването на риска от депресия. Анализирайки режима на спане и психичното състояние на 951 души, лекарите от Швейцария са открили, че недостатъчното количество сън през нощта предизвиква емоционални и нервни разстройства.

Продължение...

Кой има по-добра устойчивост към стрес - жените или мъжете?

Стресът - това е процес на вътрешни промени в системите на тялото в отговор на всяко тежко или продължително излагане на въздействието на околната среда. В процеса на еволюцията в състояние на стрес може да попадне всеки жив организъм от едноклетъчни, растения и животни до бозайници.

Продължение...

Какаовото масло - изключително полезно за здравето

Действие на какаовото масло:

То е известно също като отлично овлажняващо средство и се използва от векове за омекотяване и еластичност на кожата. Разтопява се на температурата на тялото, така че се абсорбира почти веднага от кожата. Когато се нанася локално създава бариера между чувствителната кожа и външните фактори и също помага за задържане на влагата. Какаовото масло е много устойчива мазнина. Естествените антиоксиданти в него го предпазват от гранясване.

КУПИ ОНЛАЙН

Продължение...