Какаовото масло - изключително полезно за здравето

Действие на какаовото масло:

То е известно също като отлично овлажняващо средство и се използва от векове за омекотяване и еластичност на кожата. Разтопява се на температурата на тялото, така че се абсорбира почти веднага от кожата. Когато се нанася локално създава бариера между чувствителната кожа и външните фактори и също помага за задържане на влагата. Какаовото масло е много устойчива мазнина. Естествените антиоксиданти в него го предпазват от гранясване.

КУПИ ОНЛАЙН

Наскорошни проучвания показват, че втриването на какаово масло в кожата може да намали стреса, повиши имунитета и предотврати появата на рак, заради голямото съдържание на CMP - полифенол. Полифенола е субстанция, която забавя/потиска производството на имуно глобин IgE, известен като влошаващ симптомите на дерматит и астма. Проучвания в Япония показват, че полифенола спира растежа на ракови клетки и тумори чрез понижаване на активните кислородни нива в тялото и заключват, че полифенола намалява окисляването на добрия холестерол (LDL) и продукцията на възпалени клетки. Има някои сведения, че полифенола в какаовото масло може също да помогне за предотвратяване на сърдечни болести и някои артритни симптоми.

Употреба:

Какаовото масло е извлечено от какаовите зърна и може да се използва за направа на шоколад, какаова пудра, мехлеми, продукти за баня и тяло и др. Какаовото масло има мек, приятен вкус и аромат. Белият шоколад е направен от какаово масло. То е популярна съставка на козметичните продукти, като сапуни и лосиони. Можете да добавите парче какаово масло към шейкове, десерти, сладолед или ръчен шоколад.

Често се препоръчва какаовото масло за третиране на кожни проблеми като екзема и дерматити. Използва се против стрии при бременни, но може да се добавя в много други рецепти. Лосионите и маслата съдържащи какаово масло често се използват в ароматерапевтичните масажи, за да създадат чувство на релаксация и добро настроение.